Tuesday, August 18, 2009

Teruggebracht...

Gisteren heb ik mijn Nokia N97 teruggebracht naar de Phonehouse. De reden hiervoor is de hopeloos slecht werkende GPS van de N97. De doorslag voor mij werd gegeven door een eenvoudig testje wat ik in de tuin, bij heldere hemel, uitvoerde.
In Nokia's met GPS zit een hulpprogramma om de gegevens van de GPS te tonen. Op mijn (oude) N82 en de N97 zit hetzelfde hulpmiddel. Tegelijkertijd starte ik dat tooltje op de beide GSM's.
De N82 had binnen een paar seconden een fix met een nauwkeurigheid van 10 meter.
De N97 gaf na een halve minuut de melding dat GPS ontvangst binnenshuis minder goed is en kreeg helemaal geen fix!

De Phonehouse melde mij dat dit inmiddels een bekend probleem is, iets wat ik op de vele fora ook inmiddels gelezen had. Ze verwachten dat het gerepareerd kan worden. Ben benieuwd. Duurt waarschijnlijk een week of drie.

No comments: