Monday, February 1, 2010

Hoe houd ik mijn agenda's synchroon?

Wanneer je meerdere agenda's gebruikt is het belangrijk dat deze agenda's wel synchroon met elkaar zijn; dat dezelfde afspraken in alle agenda's staan.
Zelf heb ik de volgende agenda's in gebruik;
  • De agenda op mijn Nokia
  • Ovi calendar
  • Outlook thuis
  • Exchange op kantoor
  • Google Calendar
De Nokia heb ik vrijwel altijd bij me en is het snelste om iets op te zoeken. Als backup van die agenda stuur ik geregeld de informatie uit de Nokia naar de gratis service Ovi van Nokia. Op mijn thuis-pc staat Outlook, wat ik gebruik om overzichten te printen. Bij Exact gebruiken we Microsoft Exchange, wat op de werkstations benaderd wordt met Outlook.

Al mijn informatie uit Exchange wordt via de Nokia tool 'Mail for Exchange' gesynchroniseerd met mijn Nokia E72. Thuis legt de E72 via Bluetooth verbinding met mijn pc en de Nokia PCSuite synchroniseert de informatie op de E72 met de thuis pc.

In het Internet tijdperk wordt Google een steeds gewichtigere speler. Google biedt een hoop diensten aan voor consumenten, waaronder Google Calendar. Zeker wanneer je al gebruik maakt van andere Google-diensten, zoals bijvoorbeeld GMail, is het praktisch om meerdere diensetn met elkaar te gaan koppelen. Maar hoe houdt je dan die kalender op Google synchroon? Daarvoor is 'Google Calendar Sync', een hulpmiddel wat op vastgelegde intervallen bijvoorbeeld een Outlook agenda kan synchroniseren.

Zo houd ik al mijn agenda's synchroon. Lijkt in eerste instantie lastig, maar ik heb nu overal dezelde gegevens.

No comments: