Tuesday, July 13, 2010

Ontwerp + pr blunder van de eeuw?

Nu de iPhone4 enige tijd in Amerika verkrijgbaar is, is het meer dan duidelijk geworden dat het toestel een gigantische ontwerpfout heeft. Zoals meerdere bronnen inmiddels hebben aangetoond valt het bereik weg wanneer de telefoon linksonder wordt aangeraakt. Deze fout is dermate ernstig, dat de Amerikaanse tegenhanger van de Consumentenbond, Consumer reports, een negatief aankoopadvies heeft uitgegeven voor de iPhone4 in de huidige vorm. (filmpje)

Zo een fout maken is pijnlijk voor een bedrijf en vooral erg kostbaar. Maar wees dan zo slim om het ruiterlijk toe te geven en zo spoedig mogelijk met een goede oplossing te komen. Helaas doet Apple dat niet, in tegendeel.
Ten eerste hebben ze hun support medewerkers de instructies gegeven om te ontkennen dat de iPhone4 een antenneprobleem heeft (linkje). Ten tweede hebben ze een onzin verhaal de wereld in geholpen dat de streepjes weergave van de ontvangststerkte niet correct zou zijn (linkje).

Ik ben erg benieuwd welke echte oplossing er voor het probleem gaat komen en hoe Apple zich uit deze nachtmerrie weet te praten.

Update: Aanstaande vrijdag, 16 juli, gaat Apple een persconferentie houden. Zouden ze eindelijk met een echte oplossing komen?

1 comment:

Peter said...

Apple gaat nog meer de fout in, ze censureren negatieve publiciteit.
http://tweakers.net/nieuws/68530/apple-wist-forumthreads-over-negatief-iphone-4-advies.html