Thursday, February 24, 2011

Microkia

Het is alweer een paar weken geleden dat Nokia en Microsoft kenbaar maakten om een samenwerkingsverband aan te gaan om op die manier een 'derde ecosysteem' te maken, naast de Apple en Android community.
Rationeel gezien voor de beide bedrijven een logische keuze. Nokia heeft in de strijd in de in de touchscreen-smartphone markt een enorme achterstand opgelopen omdat Symbian initieel niet ontwikkeld was voor touchscreens. Microsoft heeft er lang over gedaan om een smartphone besturingssysteem te maken wat kan concurreren met het iOS van Apple.

Microsoft heeft nu een besturingssysteem, Windows Phone 7, waar de meeste recensies lovend over zijn. Nokia staat al jaren bekend om kwalitatief goede hardware, maar met een verouderd besturingssysteem. Met Windows Phone 7 op goede hardware van Nokia heb je theoretisch een win-win situatie voor beide bedrijven.

Zelf had ik echter - zoals velen - gehoopt dat Nokia voor Android gekozen zou hebben. Aangezien Android inmiddels qua gebruikersgemak iOs redelijk geëvenaard heeft en - in de VS - Apple al van de troon gestoten heeft.

Mijn eigen contract loopt pas af in augustus, vanaf april mag ik gaan verlengen. Voor het samengaan van de twee  had ik de Nokia E7 hoog op het lijstje staan. Maar met de huidige ontwikkelingen overweeg ik steeds meer een Android toestel. Maar welke...

No comments: