Thursday, October 3, 2013

Marktaandeel HTC gedaald

De afgelopen twee jaar is het marktaandeel van HTC met ruim 90% gedaald, en ik vind dat niet gek.

Mijn eerste HTC, de Touch, was tevens mijn eerste toestel waarvan de body spontaan begon te breken. Heb toen verzocht dit opgelost te krijgen middels de garantie, maar dat werd verworpen; ik zou het toestel hebben laten vallen.

Met enige verbazing bij mijn vrouw kocht ik enkele jaren later een HTC Sensation. Groot was toen het hoongelach toen ook dit toestel de geest gaf. De service afdeling van HTC was wel duidelijk verbeterd, en het toestel is iedere keer weer kosteloos gerepareerd.
Maar je zit niet te wachten op een toestel dat regelmatig terug moet naar de leverancier voor reparatie.

Ongeveer een jaar geleden kwam de eerste HTC One uit, dat zou het toestel moeten zijn wat de nieuwe kwaliteitsnorm van HTC zou uitdragen.
Echter ook dit toestel verscheen snel hoog in de pech-statistieken; de WIFI module bleek niet stabiel.

Ik raad al enige maanden mensen af om een HTC te kopen, mede door mijn eigen ervaringen. Blijkbaar ben ik daar niet de enige in.

No comments: