Tuesday, December 23, 2014

Geen vast IP adres bij Ziggo. Geen probleem!

Jarenlang was ik klant bij XS4ALL, mede doordat die de mogelijkheid boden om als consument een vast IP adres te hebben. Echter doordat ik relatief ver van de wijkcentrale af woon, waren de behaalde snelheden bij het Internetten maar een fractie van de snelheid waarvoor ik betaalde. Mijn contract was bij XS4ALL voor 50 Mbps, ik haalde echter net 11 Mbps...

De aanwezigheid van netwerkapparatuur die ik extern wil kunnen benaderen was de hoofdreden dat ik ondanks deze slechte performance bij XS4ALL bleef. Achteraf blijkt dat nu onnodig....

Ziggo - en alle andere kabel aanbieders - gebruiken een dynamisch IP-adres voor hun klanten. Iedere keer wanneer de modem herstart wordt, bijvoorbeeld door een extern doorgevoerde update, kan het IP-adres veranderen. In de praktijk blijkt echter dat de modem lange tijd hetzelfde ip-adres houdt.

Mocht het ip adres nu wel veranderen, is er ook nog geen probleem. Middels DNS zit een IP adres vast aan een hostname. En bij de kabelaanbieders staat de hostname per klant wel vast.

Vrijwel iedere app die ik gebruik biedt de mogelijkheid om, naast het ip adres, de hostname in te geven. Op die manier kan het thuisnetwerk probleemloos extern benaderd worden.

No comments: