Thursday, October 26, 2017

Website problemen na de 'Windows Fall Creators Update'

Na de installatie van de 'Windows Fall Creators Update' deed op één van mijn systemen de Internet Information Services (IIS) het niet meer. De websites op dat systeem waren niet benaderbaar en toonden 'Error 503'.

In IIS merkte ik dat de Application Pools gestopt waren. Ik kon die weer starten, maar zodra ik een website starte die in de betreffende Application Pool stond stopte de Application Pool weer.
In het Windows Event Log kwam ik de volgende foutmelding tegen.

Na wat Ge-Google vond ik dat de oorzaak is dat er bestanden corrupt zijn geraakt in de C:\inetpub\temp\appPools - folder. Dit is op de volgende manier op te lossen.
Open de Administrator Powershell en voer de volgende commando's uit;
1. Stop-Service -Force W3SVC

2. Stop-Service -Force WAS

3. Remove-Item -Recurse -Force C:\inetpub\temp\appPools\*

4. Start-Service W3SVC 

5. Start-Service WAS
Het verwijderen van alles (bestanden, folders en snelkoppelingen) in c:\inetpub\temp\apppools zal alle tijdelijke bestanden verwijderen en het starten van IIS en WAS maakt de benodigde bestanden weer aan.

Hierna was bij mij het probleem verholpen.

No comments: