Thursday, August 10, 2023

Windows Update vindt niets

 Sinds ik bij HögsbyNät werk, configureer ik veel computers. 
Na het teruglezen van de benodigde image, wordt 'Windows Update' uitgevoerd om de machine up to date te maken. Een enkele keer komt het voor dat Windows Update niets vindt, terwijl je zeker weet dat er diverse updates zijn. 

Vaak is dit probleem op te lossen door het uitvoeren van de Troubleshooter in Windows. Als dat geen gewenst resultaat geeft, kan het legen van de cache helpen. 
Een derde optie is met DISM(Deployment Image Servicing and Management) kijken of er problemen zijn in de geïnstalleerde omgeving en met SFC(System File Checker tool) kijken of alle systeembestanden in orde zijn. 
Als vierde kan het register gecontroleerd worden op fouten, een middel wat hiervoor gebruikt kan worden is CCleaner, maar registerfouten zou de troubleshooter gevonden en opgelost moeten hebben. 

Vandaag kwam ik nog een vijfde oorzaak tegen voor problemen met Windows Update; de 'local goup policy'. Deze kan je bekijken en bewerken met gpedit, wat je start vanuit de command prompt in Administrator-modus. 
Kijk daar bij Computer Configuration, Administrative templates, Windows Components, Windows Update. Als daar wat geconfigureerd staat, kan dat de Windows Update tegenhouden. 
No comments: