Tuesday, April 24, 2012

Waze

Sinds een paar dagen gebruik ik Waze, en ik vind het erg grappig.
Even wat achtergrond informatie.

Waze is een opgericht door iemand uit Israel met passie voor open-source software. Volgens hem voldeed de PDA navigatie, way back, niet aan de dynamische eisen waar wegenkaarten aan moeten voldoen. Updates door wegwerkzaamheden zijn we in Nederland niet onbekend mee… Het was, en is nog steeds het idee, om samen met andere rijders een kwalitatief, up2date wegennetwerk te bouwen en onderhouden.
De basis van Waze is dan ook niets meer dan een navigatieapplicatie voor je smartphone. Echter waar TomTom ophoudt bij het toevoegen van LiveTraffic gaat Waze verder. Waze stelt je in staat om mede-weggebruikers op de hoogte te houden van werkzaamheden, files.
Daarnaast is de kaart van Waze gebouwd door de gebruikers van Waze. De kaart wordt beter naarmate meer gebruikers de applicatie gaan gebruiken.

Tevens kent Waze een soort spel, je kan punten verdienen (in de vorm van snoepjes) door over snoepjes te rijden die op de kaart verschijnen en door handelingen te doen die Waze verbeteren. Zoals het doorgeven van files en kaartverbeteringen.

Waze is beschikbaar voor iPhone, Android, Symbian en Blackberry.

Echt een aanrader!

No comments: