Thursday, May 1, 2014

Gmail in Windows 8.1.1 Mail client

In de mail client van Windows 8.0 had ik ooit Gmail toegevoegd. Werkte prima. Daarna een update gedaan naar Windows 8.1, en nog steeds werkte het goed.
Toen kreeg ik een nieuwe laptop, kaal geïnstalleerd met Windows 8.1.1, en na inloggen met mijn Microsoft account werden de instellingen over genomen. Top...

Toen kwam ik erachter dat de Windows mail client mijn Gmail niet meer kon benaderen. Vreemde meldingen dat Gmail/Google niet benaderd kon worden. Echter het verwijderen van de mail account lukte eveneens niet, aangezien dan weer verbinding wordt gezocht met Google wat blijkbaar niet gaat.

Oplossing is om de Gmail account te verwijderen als het systeem geen verbinding heeft met Internet (of bij een laptop in Airplane-mode staat).
Wanneer de Windows Mail client wordt opgestart zonder verbinding met Internet, kunnen alle account instellingen benaderd worden (en dus ook eventueel verwijderd worden) .

Om daarna een Gmail account toe te voegen in de Windows Mail client dient momenteel gekozen te worden voor een mail account van het type 'Other', waarna het Gmail adres en wachtwoord kunnen worden opgegeven.

Op die wijze kan Gmail benaderd worden in de Windows Mail client(versie 17.5.9600.20461) in Windows 8.1.1.

No comments: