Friday, May 2, 2014

Synchroniseren van Outlook 2013 kalender met Google kalender

Zoals ik in een eerdere post al melde, maakte ik gebruik van de Google Calender Sync om mijn Outlook agenda's te synchroniseren met de kalender van Google.
Toen eind 2012 het bericht kwam dat deze synchronisatie door Google niet meer ondersteund zou worden, was ik ook zeer teleurgesteld. Op de websites van Google is de downloadlink voor de Google Calender Sync niet meer te vinden. Voor de synchronisatie was je nu aangewezen op betaalde hulpmiddelen van derde partijen.

Bij het inrichten van een nieuwe werk-laptop ging ik echter wederom op zoek naar een goede synchronisatie mogelijkheid. Hierbij vond ik op een blog dat de 'good old' Google Calender Sync nog steeds werkt, mits je het installatiebestand hebt. Vervolgens gaat de installatie gewoon door een aantal keren op 'Next' te klikken en daarna het opgeven van het Gmail account en wachtwoord.
Een backup-link naar het werkende installatiebestand is hier.

Sinds gisteren gebruik ik de Google Calender Sync weer, en het werkt als vanouds!

7 comments:

Anonymous said...

Voor het synchroniseren van de contacten gebruik ik:
GO Contact Sync Mod, werkt perfect en is freeware.

http://sourceforge.net/projects/googlesyncmod/

-----

GO Contact Sync Mod synchronizes your Microsoft Outlook contacts with your Google Mail address book, including pictures, categories and notes. Since version 3.5.6 it also syncs your Outlook Notes on demand to Google Documents. This Mod fork adds many enhancements and bug fixes to the obviously dead project 'Go Contact Sync'.

Bernard

Peter said...

Dank voor de tip!

Miranda said...

Hallo,

ik heb hetzelfde sync-programma geïnstalleerd en kreeg een melding dat per 1-8-2014 de synchronisatie niet meer zal werken en ik het programma dien te verwijderen.
Balen!

weet iemand een goede andere manier om mijn twee agenda's (allebei gmail) te synchroniseren met outlook (en mijn iphone)?

Alvast bedankt,
Miranda

Unknown said...

Sedert begin deze week lukt de synchronisatie niet meer met Google Sync Agenda. Heeft er iemand een ander programma dat werkt voor gratis google accounts ?
Gr
Ann

Unknown said...

Peter je link werkt niet hoor

Marcel Janssen said...

Goededag iedereen, sinds 1 Aug. dit jaar is de google service helaas stopgezet.

Ik heb nog wel enkele alternatieve gevonden om het synchroniseren van outlook - google - mobiel toch nog mogelijk te maken.

Als jullie hier interesse in hebben lees mijn blogpost eens door.

http://marceljanssen2015.blogspot.tw/2014/08/agenda-synchronisatie-dienst-van-google.html

Unknown said...

Heb zelf ook verschillende trials van programmas uitgeprobeerd om dit probleem op te lossen. Aangezien Google Calendar Sync niet meer werkt.

Ook de trial van EVO Collaborator for Outlook geprobeerd op aanraden van Marcel Janssen , deze werkt idd erg goed en ben er best tevreden mee. Zit nog te kijken welke ik uiteindelijk ga aanschaffen.