Wednesday, September 22, 2010

Geen dataverkeer in het buitenland op een Nokia

Al jaren ben ik een Nokia gebruiker waarbij ik veelvuldig gebruik maak van Internet op het toestel. Hoofdzakelijk voor e-mail en Twitter. Daarnaast heeft Nokia op de E72 navigatie die - bij voorkeur - ook online is tijdens het gebruik.
Nu had ik op de iPhone en diverse Android toestellen een eenvoudige setting gezien om 3G-dataverkeer op het toestel in één keer uit te zetten. In het buitenland is dit perfect om achteraf niet onaangename verrassingen te krijgen wat betreft de kosten van buitenlands 3G-gebruik. De Nokia E72 heeft nog niet zo een instelling. Hoe voorkom je dan dat je toestel, bewust of onbewust, 3G dataverkeer heeft in het buitenland?

De oplossing is vrij bot, maar werkt 100%. Verwijder bij connecties alle 3G-accesspoints. Zonder die instellingen kan het toestel niets. WiFi toegangspunten kan je uiteraard laten staan.

Bij terugkomst in Nederland is vaak één sms-je van de provider voldoende om de instellingen via een sms weer terug te krijgen. Waarbij het soms nog wel noodzakelijk is om bij bepaalde applicaties op het toestel op te geven dat het accesspoint weer beschikbaar is.

1 comment:

Anonymous said...

Geachte heer Van der Weiden,
Via deze ongewone weg, wil ik u vragen z.s.m. contact op te nemen met de bewonerscommissie Lozerlaanflats. Wij hebben zorgwekkende informatie voor u betreffende Vroondaal e.o. Op onze internetzoektocht kwam u als eerste in beeld, vandaar. Wij willen u per mail informeren over diverse zaken. Dit mede op verzoek van de bewonerscommissie De Vier Seizoenen, villawijk de Poeldijkse Zoom. Wilt u even een mailtje sturen naar vanrijn45@casema.nl zodat ik u alle informatie kan mailen? U kunt ook eventueel dit doorgeven aan de bewonerscommissie van Vroondal of een contactpersoon van uw wijk. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,
Frances van Rijn,
lid bewonerscommissie Lozerlaanflats