Monday, October 4, 2010

Foursquare op Nokia

Foursquare is een applicatie waarmee je kan publiceren waar je bent op sociale netwerksites zoals Twitter en Facebook, met tot doel dat je snel vrienden kan ontmoeten. Gekoppeld aan een spelelement, als je op een locatie de meest frequente bezoeker bent wordt je de 'Burgemeester' van die locatie.
De applicatie bestond als eerste voor de iPhone, gevolgd door Android. Sinds ongeveer een week is het ook beschikbaar voor Symbian, het besturingssysteem van de meeste Nokia's.
Afgelopen week heb ik het geïnstalleerd, maar het duurde even voordat ik de werkwijze door had. In eerste instantie gebruikte ik het als een Twitter-applicatie. Pas later had ik door dat de toegevoegde waarde zit in de 'CheckIn's.
In dit soort applicaties schuilt wel een gevaar, wat al onder de aandacht werd gebracht door de site 'PleaseRobMe.com'. Als je aan de hele wereld kenbaar maakt dat je weg bent, ben je niet thuis. Het hedendaagse dievengilde wat meeleest zal van die kennis dankbaar gebruik maken en de zorgen voor je huis van je overnemen.
Gebruik het dus wel met verstand...

Link: Foursquare voor Symbian

No comments: